Museumspeurtocht

In maart zijn we niet zomaar de bib, maar zijn we museum “De Bib”. Er is echter iets vreemds aan de hand met één van onze schilderijen, er is namelijk wat verf uit een doek gestolen waardoor enkele plekjes wit zijn geworden! Ga jij mee op zoek naar de kleurendief? Als beloning krijg je een kunstig gadget mee naar huis. De speurtocht gaat door tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Wanneer
Van 2 maart 2020 tot 31 maart 2020

Schilderworkshop: kunst

Tijdens deze workshop is er voor elk wat wils en mag iedereen de schilder in zich naar boven halen! We baseren ons op de werken van bekende kunstenaars om zelf ook iets moois op ons schildersdoek te toveren, namelijk: de driehoeken van Kenneth Noland, de bloemen van Claude Monet en de vreemde dromen van Joan Miro! Je kan doorlopend deelnemen, inschrijven is niet nodig.

Wanneer
woensdag 4 maart 2020

Coderdojo

CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, gezellige en toffe leerervaring. Je leert er werken met Scratch, M-bots, enzovoort. Dojo’s worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Ze eindigen telkens met een show en tell waar je aan elkaar toont wat je gemaakt hebt. CoderDojo legt sterk de ...

Wanneer
Van 21 september 2019 tot 20 juni 2020

Voorleessessie en schilderworkshop

Op woensdag 25 maart vindt er een extra voorleessessie plaats en worden er verhalen voorgelezen die met kunst, kleuren, creativiteit, etc. te maken hebben (14u30 - 15u30). Na deze sessie maken we samen een schilderij met behulp van flessendopjes, verf en stiften (15u30 - 16u30). Iedereen mag zijn kunstwerkje mee naar huis nemen. Inschrijven is niet nodig.

Wanneer
woensdag 25 maart 2020