Online Daisy-boeken, nu ook in onze bib

Sinds kort kunnen de lezers met een leesbeperking luisterboeken streamen of downloaden en ze lezen op hun smartphone of tablet met de gratis Anderslezen-app. Er is een aanbod van maar liefst 25.000 online Daisy-boeken.

Logo Ik haat lezen in grafitti letters

Je kan hiervoor terecht in onze bibliotheek of rechtstreeks bij de Luisterpuntbibliotheek.  De Luisterpuntbibliotheek is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking. Blinden, slechtzienden, personen met dyslexie, MS- en afasiepatiënten kunnen beroep doen op de gratis dienstverlening van Luisterpunt.

Je kan je inschrijven aan onze bibbalie voor Daisy-online. Je krijgt een lenersnummer van de luisterpuntbibliotheek, waarmee je meteen zelf Daisy-online-boeken op je boekenplank kan zetten én kan inloggen in de anderslezen-app (beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen). Uiteraard kan ook de bibliotheekmedewerker voor jou je online-Daisy-boekenplank vullen.

Een extra voordeel om in onze bib lid te worden: je kan meteen ook het gedrukte boek mee naar huis nemen! Zeker kinderen en jongeren met dyslexie zullen geïnteresseerd zijn in deze nieuwe mogelijkheid om het gedrukte boek te lenen en de daisy-versie op de app te plaatsen.

Daarnaast bieden we ook nog een kleine collectie daisy-boeken op cd aan.

Check www.luisterpuntbibliotheek.be of www.ikhaatlezen.be of informeer in onze bib!