Keerbergen is nu ook een Boekstart-gemeente

Boekstart is een leesbevorderingsinitiatief van de Vlaamse overheid dat kinderen van 0 tot 2,5 jaar en hun ouders met lezen, boeken én met de bibliotheek in contact wil brengen. Het project wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen.

Boekstart

Kom je Boekstart-pakket halen

Keerbergen is een Boekstart-gemeente. Elk gezin kan gratis op twee momenten voor de baby/peuter een boekenpakket krijgen.

Je krijgt automatisch een Boekstart-pakket wanneer je baby 6 maanden oud is in het consultatiebureau van Kind en Gezin. De gemeente Keerbergen heeft zelf geen consultatiebureau. Gezinnen kunnen wel terecht in het consultatiebureau van Tremelo, Haacht of een andere buurgemeente. Als je peuter 15 maanden oud is kan je een peuterpakket afhalen in de bibliotheek van Keerbergen.

In het babypakket dat je kind krijgt als het 6 maanden oud is, zit een zacht voelboekje. Daarnaast vind je er ook de infobrochure ‘Baby’s houden van boeken. Een gids voor grote mensen.’ en de Boekstart-groeimeter in terug.

Als je kind 15 maanden oud is, krijg je bij Kind en Gezin een bon om je peuterpakket in de bibliotheek op te halen. Dit is een mooie tas met twee kartonboeken: een aanwijsboek en een eerste peuterverhaaltje. De brochure ‘Peuters houden van boeken. Met boeken de wereld ontdekken.’ geeft je meer informatie over taalontwikkeling en hoe boeken de leefwereld van je peuter vergroten.

Ga je niet bij Kind & Gezin op consultatie? Geen probleem, ook dan heeft je baby of peuter recht op een Boekstart-pakketje. Kom met je kleintje van 6 maanden of je peuter van 15 maanden naar de bib, meld je aan bij de balie en krijg daar je baby- of peuterpakket.

Bekijk het promofilmpje

Op de website www.boekstart.be vind je nog heel wat boekentips voor baby’s en peuters en extra info. Ga zeker eens een kijkje nemen!

We hebben zelf een mooie collectie kartonboekjes voor de allerkleinsten. Kom jij ook de boekjes ontdekken?

Een initiatief van Iedereen Leest en de bibliotheek i.s.m. Kind & Gezin en het Huis van het Kind van Keerbergen.