De bib is terug open vanaf juni 2020

De bibliotheek van Keerbergen verwelkomt haar lezers terug voor het uitlenen en inleveren van boeken/dvd's/cd's. Bezoekers kunnen ook kranten, tijdschriften en computers raadplegen onder voorwaarden. Er gelden – zoals in de winkels – een aantal regels en beperkingen.

Veiligheid primeert

Om de veiligheid voor klanten en bibpersoneel te garanderen zijn er enkele extra voorzorgsmaatregelen.

• Breng je een minderjarig gezinslid mee, blijf dan zeker samen in de bib.
  • Binnenkomen via de zij-ingang van GC Den Bussel (kant KBC), verlaten van het gebouw via de hoofdingang van GC Den Bussel.
  • Er is een vaste route met eenrichtingsverkeer uitgewerkt in het gemeenschapscentrum naar de bib. Deze dient strikt gevolgd te worden.
  • Hou je aan de 1,5m-afstandsregel binnen het gebouw.
  • Enkel wie slecht ter been is, rolstoelgebruikers en mensen met kinderwagens mogen de lift in beide richtingen gebruiken. In de lift mag er slechts één iemand aanwezig zijn, tenzij het om mensen gaat die behoren tot dezelfde bubbel.
  • Er worden maximaal 10 personen in de bibliotheekruimte tegelijkertijd toegelaten (aan de hand van verplichte mandjes).
  • Handen ontsmetten bij het binnenkomen van de bibliotheekruimte wordt verplicht.
  • Het dragen van mondmaskers is verplicht sinds 11 juli 2020!
  • Aan de zelfuitleenapparaten in de bib zijn er flesjes met handgel geplaatst. Maak er gebruik van.
  • Kies doelgericht. Probeer zo weinig mogelijk boeken, cd’s en dvd’s aan te raken.
  • Hou je bezoek zo kort mogelijk.
  • Een krant/tijdschrift komen lezen kan enkel tijdens de openingsuren in de bibliotheek.  De leestafel in de foyer is voorlopig nog gesloten.

De uitleentermijn van de bibliotheekmaterialen is tijdens de sluitingsperiode automatisch verlengd tot en met zaterdag 13 juni 2020. Je kan de uitgeleende materialen ook 24u op 24u binnenbrengen via de inleverbus, die zich links bevindt van de hoofdingang van GC Den Bussel.

De afhaaldienst is stopgezet vanaf juni 2020.

Klanten die om medische redenen geen bezoek aan de bib kunnen brengen kunnen nog wel een pakket (boeken, dvd's en cd's) aanvragen om door iemand anders te laten afhalen. Je kan je bestelling doorgeven via bibliotheek@keerbergen.be. Vergeet niet je naam en lidnummer te vermelden. Kijk eerst in onze catalogus of de boeken, dvd's en cd's niet zijn uitgeleend. Je ontvangt een bevestiging per e-mail zodra de materialen klaarliggen. Deze dienstverlening is gratis.

We kijken ernaar uit om jullie terug te ontvangen!