De bib heropent op dinsdag 2 juni

De bibliotheek van Keerbergen verwelkomt haar lezers terug op dinsdag 2 juni voor het uitlenen en inleveren van boeken/dvd's/cd's. De leestafel blijft wel gesloten. Kranten of tijdschriften lezen of computers gebruiken kan momenteel nog niet. Er …

Lees verder

De bibliotheek organiseert voor haar bibliotheekleden een afhaaldienst voor boeken en dvd’s tot vrijdag 29 mei. Bestellen van een boekenpakket kon nog tot donderdag 28 mei om 16u30min, laatste afhaalmoment is op vrijdag 29 mei van 11u tot 12u.  W…

Lees verder

Nu de coronamaatregelen strenger zijn geworden, tekent zich een treurig beeld af: gesloten bibliotheken. Toch kan ook de bibliotheek iets betekenen in deze uitzonderlijke tijd. Hierbij een overzicht met enkele digitale tips.

Lees verder

Lees gratis digitale kranten met het Gopress krantenarchief

Leerkrachten en leerlingen kunnen het archief gebruiken om van thuis uit te werken aan actualiteitsopdrachten en andere schooltaken. Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen.

Lees verder
Fundels-prentenboeken

Leen gratis digitale kinderboeken van Fundels

De digitale kinderboeken van Fundels zijn de ideale educatieve bezigheid voor kinderen, zeker nu scholen en bibliotheken hun deuren sluiten.   Laat hen spelenderwijs leren en hun leesvaardigheid oefenen. Je kan kiezen uit een collectie van ongeveer 80 boekjes.

 

Lees verder