Digitale collectie

Ontdek het digitale aanbod van de bibliotheek.

E-readers

De bibliotheek biedt tien e-readers en een collectie e-boeken aan.  Iedere volwassene bibliotheekklant kan  een e-reader en/of maximum vijf e-boeken voor vier weken ontlenen.  De bibliotheek heeft een specifiek uitleenreglement voor e-readers en e-boeken.  Een exemplaar van een e-boek kan zoals een papieren boek aan slechts één lener tegelijk worden uitgeleend.

In de bib te raadplegen

  • Internet
  • Online databanken :

- Gopress Krantenarchief met Vlaamse krantenartikels ouder dan gisteren
- Actuele Documentatiebank met dossiers over onderwerpen uit het dagelijkse nieuws
- Literom-databanken met boekrecensies over (jeugd-)literatuur
- Uittrekselbanken met uittreksels van (jeugd-)boeken en auteursportretten

Van thuis uit te raadplegen voor leden via de toepassing “Mijn Bibliotheek”

Gopress Krantenarchief

Dit is een doorzoekbaar digitaal archief van krantenartikels van alle Vlaamse kranten. Nieuwe artikels verschijnen met twee publicatiedagen vertraging, dus de artikels van vandaag en gisteren staan er nog niet in.

Digitale kinderboeken (Fundels)

Fundels staat voor “bundels met fun”!  Prentenboeken zijn gedigitaliseerd tot verrijkte e-boeken en komen tot leven op een interactieve manier voor kinderen tussen drie en zeven jaar.  Het digitale prentenboek omvat een animatiefilmpje aangevuld met leuke spelletjes en teken- en doe-activiteiten.

Als lener van onze bibliotheek krijg je toegang tot Fundels op je smartphone, tablet of PC via je “Mijn Bibliotheek-account”.  De prentenboeken zijn beschikbaar op Apple, Android en PC.

Per bibliotheeklidmaatschap kan je jaarlijks zeven gratis Fundels lenen, telkens voor vier weken.  Geleende Fundels kan je offline lezen, ideaal dus voor de lange autoritten of in het vliegtuig.

Voor meer uitleg en een instructiefilmpje surf je naar www.bibliotheek.be/fundels.