Digitale collectie

Ontdek het digitale aanbod van de bibliotheek.

E-boeken en e-readers

De bibliotheek biedt 10 e-readers en een collectie e-boeken aan. Iedere volwassene bibliotheekklant kan een e-reader en/of maximum vijf e-boeken voor vier weken ontlenen. De bibliotheek heeft een specifiek uitleenreglement voor e-readers en e-boeken. Een exemplaar van een e-boek kan zoals een papieren boek aan slechts één lener tegelijk worden uitgeleend.

Je kan als klant ook gratis e-boeken uitlenen van thuis uit via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. Informatie over de werking: cloudLibrary

 

Van thuis uit te raadplegen voor leden via de toepassing “Mijn Bibliotheek”

Gopress Krantenarchief

Dit is een doorzoekbaar digitaal archief van krantenartikels van alle Vlaamse kranten en een selectie aan tijdschriften en internationale kranten. Je vindt er alle artikels terug die ouder zijn dan 2 dagen.

Surf naar de catalogus van de bib en klik bij het zoekvak 'Krantenarchief' aan om dit te doorzoeken.

Klik op een artikel om dit meteen te lezen. In de bib zal het artikel meteen leesbaar zijn, thuis of onderweg zal je gevraagd worden om in te loggen met je Mijn Bibliotheekprofiel.

Digitale kinderboeken (Fundels)

Fundels staat voor “bundels met fun”! Prentenboeken zijn gedigitaliseerd tot verrijkte e-boeken en komen tot leven op een interactieve manier voor kinderen tussen drie en zeven jaar.  Het digitale prentenboek omvat een animatiefilmpje aangevuld met leuke spelletjes en teken- en doe-activiteiten.

Als lener van onze bibliotheek krijg je toegang tot Fundels op je smartphone, tablet of computer via je “Mijn Bibliotheek-account”. De prentenboeken zijn beschikbaar op Apple, Android en PC.

Per bibliotheeklidmaatschap kan je jaarlijks zeven gratis Fundels lenen, telkens voor vier weken. Geleende Fundels kan je offline lezen, ideaal dus voor de lange autoritten of in het vliegtuig.

Voor meer uitleg surf je naar www.bibliotheek.be/fundels.

 

In de bib te raadplegen

  • Internet
  • Online databanken

- Gopress Krantenarchief met Vlaamse krantenartikels ouder dan 2 dagen
- LiteRom-databank met boekrecensies over (jeugd-)literatuur
- Uittrekselbank met uittreksels van (jeugd-)boeken en auteursportretten