Boek
Nederlands

Siem en Struis en de waanzinnige schuimbom

Tosca Menten (auteur), Katrien Holland (illustrator)
+1
Siem en Struis en de waanzinnige schuimbom
×
Siem en Struis en de waanzinnige schuimbom Siem en Struis en de waanzinnige schuimbom

Siem en Struis en de waanzinnige schuimbom

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Siems ouders gaan naar Australië. Zijn kwarttante Carola past intussen op Siem. Nu kan hij ongestoord werken aan zijn struisvogelwasserette. Maar is tante Carola wel echt Siems tante? Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
verhalen, humor, Humor (jeugd)
Titel
Siem en Struis en de waanzinnige schuimbom
Auteur
Tosca Menten
Illustrator
Katrien Holland
Taal
Nederlands
Uitgever
[Houten]: Van Goor, © 2019
241 p. : ill.
ISBN
9789000366927 (hardback)

Besprekingen

Een nieuw avontuur over Siem en zijn struisvogel! Siems ouders maken kans op een prijs voor de beste parfumfabriekdirecteuren van het land. Maar daar probeert hun concurrent een stokje voor te steken. Hij stuurt Siems vader en moeder met een smoesje naar Australië en vermomt zichzelf als de vergeten ‘kwarttante’ van Siem. Siem heeft dat helemaal niet door en is druk bezig met zijn nieuwste uitvinding: een echte struisvogelwasserette! Maar als de misverstanden zich opstapelen, komt Struis in gevaar... Dit is het derde deel* in de serie 'Landgoed Pierewaai'* over Siem Subliem en zijn struisvogel Struis. De boeken zijn geschreven door Tosca Menten, een van de populairste Nederlandse kinderboekenschrijfsters van dit moment. Zo schreef ze onder andere de veelgelezen serie ‘Dummie de Mummie’. Haar boeken kenmerken zich door de aanstekelijke humor. Ook met dit boek brengt Menten weer een absurdistisch verhaal dat vol staat met leuke grappen. De vrolijke illustraties en goede vormgeving maken…Lees verder

Over Tosca Menten

CC BY 3.0 - Foto van/door Vriend van Tosca Mensen

Tosca Menten (Woerden, 11 december 1961) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Menten ging na het gymnasium naar de kunstacademie. Daarna werkte ze dertien jaar als docente tekenen en kunstgeschiedenis in het voortgezet onderwijs. In 1999 verscheen haar eerste boek bij uitgeverij Van Goor. Sinds 2003 is zij fulltime schrijver. In 2005 komen haar boeken voor het eerst voor op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Vanaf 2012 tot en met 2016 was Menten vaste columnist in de weekkrant voor kinderen Kidsweek. Haar boeken kenmerken zich door ongebreidelde fantasie en (bizarre) humor. Diverse boeken zijn vertaald, verfilmd en bekroond.

Prijzen en nominaties

  • 2010: Internationale White Raven voor Dummie de mummie en de gouden scarabee

Suggesties