Boek
Nederlands

De kaboutersint

Studio 100 (auteur)

De kaboutersint

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Vol verwachting rennen Plop en zijn vriendjes naar hun schoentjes die bij de schoorsteen staan. Tot hun grote verbazing zijn ze leeg. Waarom is Sinterklaas niet gekomen? Vrijwel vierkant prentenboek met clichématige kleurijke illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kabouters
Titel
De kaboutersint
Auteur
Studio 100
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2020
[18] p. : ill.
ISBN
9789462774551 (hardback)

Besprekingen

Wat zijn Plop en zijn kaboutervriendjes teleurgesteld als ze ontdekken dat Sint niet geweest is en er dus geen cadeautjes in hun schoen liggen. De kabouter Piet (een roetveegpiet) komt vertellen dat het konijn van Sint onderweg gewond is geraakt en niet verder kan lopen. Met z’n allen bedenken ze een oplossing. Bijna vierkant prentenboek met gewatteerd omslag en een eenvoudig Sinterklaasverhaaltje. Op elke bladzijde staat in de paginagrote kleurenillustraties een tekst van een of twee korte zinnetjes. De kleurrijke illustraties ogen vrolijk met zwartomlijnde figuren met een zeer expressieve, ietwat karikaturale gezichtsuitdrukking. Er is veel op te zien, maar ze zijn soms nogal druk. Plop zal door veel kinderen herkend worden en de kleurrijke omslag zal hen zeker aanspreken. Toch blijft het een dun, middelmatig verhaaltje om voor te lezen en te bekijken met peuters vanaf ca. 2 jaar.

Over Studio 100

Studio 100 nv is een Belgisch bedrijf in de amusementssector. Het bedrijf produceert televisieprogramma's, muziek, films, strips en merchandise, gespecialiseerd voor kinderen en het beschikt over een aantal themaparken in zowel België als daarbuiten.

Geschiedenis

Voor 1996: Opkomst van Samson en Gert

Gert Verhulst was oorspronkelijk omroeper bij het toenmalige BRT. Verhulst wilde het aankondigen van de kinderprogramma's opvrolijken. Hij raakte via producer Hans Bourlon in contact met de Vlaamse acteur Danny Verbiest. Na een brainstorm werd Samson geboren. In de kerstvakantie van 1989 vergezelde de sprekende hond voor het eerst Verhulst tijdens het omroepen van de kinderprogrammatie. Samson was een doorslaand succes. Vanaf het najaar van 1990 kregen Samson en Gert een eigen tv-programma. In 1991 stonden de acteurs van de serie voor het eerst samen op he…Lees verder op Wikipedia