Heroes

Stephen Fry (auteur)
In de reeks:
Mythos; 2
Genre:
Moderne hervertelling van Griekse mythen waarin helden als Perseus, Heracles, Theseus en Jason centraal staan en gevaarlijke en welhaast onmogelijke opdrachten moeten vervullen, daarbij geholpen of tegengewerkt door orakels, monsters en goden.
Extra onderwerp
verhalen
Titel
Heroes
Auteur
Stephen Fry 1957-
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin Books, 2019
XIII, 475 p., [16] pagina's platen : kaart
ISBN
9781405940368 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Dit vervolg op Mythos* is een uitgebreide bewerking van het tweede deel van het theaterdrieluik “Mythos: A Trilogy - Gods. Heroes. Men” dat Fry in 2018 opvoerde tijdens het Canadese Shaw Festival. Dit keer staan Griekse helden als Perseus, Heracles, Theseus en Jason centraal die gevaarlijke en welhaast onmogelijke opdrachten moeten vervullen, zoals het hoofd van Medusa afhakken of het Gulden Vlies terugbrengen. Daarbij worden ze geholpen dan wel tegengewerkt door orakels, monsters, mensen en Goden. Fry (1957) hervertelt op zijn eigen empathische en humoristische maar goed gedocumenteerde manier deze oude verhalen en geeft via voetnoten de nodige achtergronden. Voorkennis van de Griekse mythologie is niet vereist en door de prettige leesbaarheid en moderne aanpak geschikt voor een brede doelgroep. Hoewel afzonderlijk te lezen verdient het de aanbeveling om met het eerste deel te starten. Bevat een uitgebreid namenregister, kleurenfoto’s en kaarten.

Over Stephen Fry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Freedom Fry — "Happy birthday to GNU" film crew, especially Matt Lee and Andrew Sampson

Stephen John Fry (Hampstead, Londen, 24 augustus 1957) is een Engelse komiek, schrijver, acteur en presentator.

Biografie

Fry studeerde aan het Queens College in Cambridge. Hij woont tegenwoordig in Norfolk, Londen en Hollywood. Hij heeft veel samengewerkt met Hugh Laurie: samen zijn ze bekend als Fry & Laurie.

In 2006 maakte Stephen Fry de tweedelige BBC-documentaire "Stephen Fry - The Secret Life of the Manic Depressive", waarin hij uit de kast komt als lijder aan een cyclothyme stoornis, een type manisch-depressieve stoornis. Hij interviewt bekende en minder bekende mensen die dezelfde ziekte hebben en vertelt over zijn extreme stemmingen aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen leven. Hoe het begon toen hij een jaar of zeventien was met een manische periode en hoe hij pas op zijn zevenendertigste, naar aanleiding van een zware depressie, uiteindelijk bij de juiste arts terechtkwam waar hij te horen kreeg wat de …Lees verder op Wikipedia