Boek
Frans

Dans le jardin de l'ogre : roman

Leïla Slimani (auteur)

Dans le jardin de l'ogre : roman

In de reeks:
Genre:
«Une semaine qu'elle tient. Une semaine qu'elle n'a pas cédé. Mais cette nuit, elle en a rêvé et n'a pas pu se rendormir. Un rêve moite, interminable, qui s'est introduit en elle comme un souffle d'air chaud. Adèle ne peut plus penser qu'à ça.» Adèle semble heureuse avec Richard, le médecin qu'elle a épousé. Pourtant, elle ne peut s'empêcher de collectionner les conquêtes. Dans le jardin de l'ogre
Onderwerp
Seksverslaving, Liefde
Titel
Dans le jardin de l'ogre : roman
Auteur
Leïla Slimani
Taal
Frans
Uitgever
[Paris]: Gallimard, 2018
227 p.
ISBN
9782070468188 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Journaliste Adèle en chirurg Richard wonen in Parijs met hun zoontje van vier. Adèle is mooi, sensueel en heeft een onverzadigbare behoefte aan seks. Die zoekt ze niet bij de rustige Richard, maar bij elke man die ze tegenkomt. Zelfs bij de naaste collega van Richard. Als Richard dat ontdekt, neemt hij een baan in een kliniek op het platteland. Weg van de verleidingen in Parijs. Adèle wil er niet naar toe, maar ze verhuizen toch. Als Adèle op een dag weggaat, om in Parijs bij de begrafenis van haar vader te zijn, wordt zij maar ook hun huwelijk op de proef gesteld. De auteur, in 1981 geboren in Rabat, woont in Parijs. Voor de roman 'Chanson douce'* (Een zachte hand) ontving zij de Prix Goncourt 2016. 'Dans le jardin de l'ogre'** is haar debuut uit 2014. Het is een pakkende, psychologische roman, met niets verhullende seksscènes, beeldend beschreven. Van beide boeken zijn de filmrechten verkocht.

Over Leïla Slimani

CC BY-SA 3.0 fr - Foto van/door Thibaut Chapotot

Leïla Slimani (Rabat, 3 oktober 1981) is een Frans-Marokkaanse journalist en schrijver. In 2016 heeft zij de Prix Goncourt gewonnen voor haar roman Chanson douce, in het Nederlands vertaald en uitgeven met als titel Een zachte hand.

Levensloop

Leila Slimani is opgegroeid in een Franstalig gezin in Marokko. Haar vader was bankier en een hoge Marokkaanse ambtenaar. Hij was eveneens staatssecretaris en voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond. Haar moeder is KNO-arts. Ze is van Frans-Algerijnse afkomst. Leila Slimani heeft twee zussen.

Leïla Slimani doorliep een Franstalige middelbare school in Rabat, het Lycée Descartes. In 1999 ging ze naar Parijs om te studeren aan het Sciences Po. Na haar afstuderen in 2008 werkte ze bij het weekblad Jeune Afrique. Ze schreef vooral over Noord-Afrika. In 2012 nam ze ontslag om zich te wijden aan literair schrijven. Ze bleef tegelijkertijd werken voor Jeune Afriq…Lees verder op Wikipedia