Boek
Nederlands

Otto de boekenbeer

Katie Cleminson (auteur)
+1
Otto de boekenbeer
×
Otto de boekenbeer Otto de boekenbeer

Otto de boekenbeer

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Otto is een boekenbeer. Hij komt vaak stiekem zijn boek uit en verkent het huis. Maar dan gaan de mensen verhuizen en laten ze zijn boek achter. Prentenboek met kleurenillustraties in zachte tinten. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Boeken, Lezen, Bibliotheken
Titel
Otto de boekenbeer
Auteur
Katie Cleminson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Otto the book bear
Uitgever
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2012
[30] p. : ill.
ISBN
9789053418260 (hardback) 9789059270497 (hardback)

Besprekingen

Otto is een beer die in een boek leeft. En niets maakt hem gelukkiger dan kinderen die zijn boek lezen. In het geheim, als niemand kijkt, komt hij tot leven en onderzoekt hij zijn omgeving. Maar op een dag gaat de familie verhuizen en laten ze het boek met Otto achter. Nu moet hij op zoek gaan naar een nieuw huis. Waar zou een boekenbeer het best kunnen wonen? De tekeningen van dit prentenboek zijn heel eenvoudig opgezet: tegen een ruime witte achtergrond met dikke zwarte inktlijnen en ingekleurd met zachte, natuurlijke tinten. De stijl en sfeer, o.a. door de voorwerpen die zijn afgebeeld (typemachine, ouderwetse telefoon), doen denken aan de jaren vijftig van de vorige eeuw. In de wijde wereld ziet de beer er klein, verloren, maar wel ondernemend uit. Ook de tekst is eenvoudig en beperkt zich vaak tot een enkele regel per pagina. In combinatie vormen tekst en tekeningen een sterk en aandoenlijk verhaal met een wensvervullend eind (waarin de openbare bibliotheek een belangrijke rol sp…Lees verder

Otto de boekenbeer

Otto de boekenbeer vindt het leuk als kinderen het boek waarin hij woont, lezen. Als niemand kijkt, kruipt Otto uit zijn boek en gaat hij op avontuur in het huis, leest hij andere spannende boeken en soms schrijft hij zelf een boek. Maar op een dag, na een avonturentocht door het huis, merkt Otto dat zijn boek niet langer in de boekenkast staat maar samen met vele andere boeken in een grote doos werd opgeborgen. En op die doos staat in grote letters 'verhuisdoos' geschreven. Nu kan Otto niet meer in zijn eigen boek kruipen. Hij blijft alleen in het grote lege huis achter en besluit zijn boek achterna te gaan. Hij trekt de wijde wereld in. Een veilig plekje vinden om te wonen valt niet mee. maar dan ziet hij een groot gebouw met overal licht. Tot zijn verbazing ziet Otto daar rijen en rijen met boeken en er wonen andere boekenwezens. Otto heeft zijn droomplek gevonden! Nu wordt zijn boek in de bibliotheek door heel veel kinderen gelezen.
Dit bijzondere en toch wel aangrijpende pr…Lees verder