Boek
Nederlands

Tijgervoer

Jozua Douglas (auteur), Mirèn Van Alphen (illustrator)
Raf en Sam zijn met hun klas in de dierentuin. De meester zegt dat de oppassers gevaarlijk zijn. Ze voeren kinderen aan de tijgers. Zou dat echt waar zijn? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Dierentuinen
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Tijgervoer
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Mirèn Van Alphen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2016
26 p. : ill.
ISBN
9789048721238 (hardback)

Besprekingen

Raf en Sam zijn met hun klas in de dierentuin. De meester zegt dat de oppassers gevaarlijk zijn. Ze voeren kinderen aan de tijgers. Zou dat echt waar zijn? Leuk, eenvoudig verhaal uit de Maantjesserie voor kinderen die een gemiddelde leesontwikkeling doormaken. Sluit aan bij Kern Afsluiting* van de vernieuwde serie Veilig Leren Lezen, voor kinderen zo’n 33 weken leesonderwijs achter de rug hebben. De woorden zijn grotendeels eenlettergrepig, de meeste interpunctie is aanwezig, ook hoofdletters, AVI-M4. De tekst is gedrukt in een grote letter en de zinnen beginnen allemaal op een nieuwe regel. Grappige illustraties in gemengde techniek beelden het verhaal uit. Door deze combinatie van tekst en beeld is het prima te volgen voor de jonge doelgroep. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede.

Bibliografie

Suggesties