Boek
Nederlands

Kasteel in de mist

Joke Reijnders (auteur), Elly Hees (illustrator)
+1
Kasteel in de mist
×
Kasteel in de mist Kasteel in de mist
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Op een mistige dag lopen Lotte en Niels in het bos. Opeens horen ze achter een hek een stem. Het is een meisje dat in een magisch kasteel gevangen zit. Kunnen ze haar helpen? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
Kasteel in de mist
Auteur
Joke Reijnders
Illustrator
Elly Hees
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
125 p. : ill.
ISBN
9789025856236 (hardback)

Besprekingen

Wanneer Lotte en Niels op een mistige dag hun hond Fick uitlaten, ontdekken ze midden in het bos een oud hek. Dat is vreemd, want het hek sluit niets af. Er is nergens een muur, park of tuin te bekennen en het hele bos lijkt verlaten. Maar van achter het hek horen ze een meisje, dat wanhopig om hulp roept. Lotte en Niels besluiten om het meisje te helpen, en zo komen ze terecht in een vreemd kasteel dat buiten de tijd staat. Daar wordt het meisje dat hen naar binnen riep, Victoria, samen met haar vader gevangen gehouden door haar boosaardige oom. En hij is niet het enige gevaarlijke wezen dat in het kasteel ronddwaalt. Al snel hebben de kinderen door dat ze op hun hoede moeten zijn. De magie van tovenaar Ferdinand is niet te onderschatten en bovendien raakt ook Fick zoek. Ze zullen alles op alles moeten zetten om Victoria en haar vader te helpen en zo zelf levend het kasteel te verlaten.

Met Kasteel in de mist schreef Joke Reijnders een geslaagd vervolg op enkele eerdere…Lees verder
Als Lotte en Niels met Fick de hond in het bos zijn, komen ze bij een vreemd hek. Het wordt nog vreemder als er opeens een stem klinkt. Die stem blijkt van Victoria te zijn, die samen met haar vader, de magiër Philip Bruynzeel, boven op zolder van het kasteel in de mist woont. Een kasteel dat tussen twee werelden staat, sinds oom Ferdinand Philips toverkracht gestolen heeft en hem, met zijn dochter, heeft verbannen naar de zolder. Lotte en Niels gaan op zoek naar de gestolen toverkracht en beleven spannende, magische avonturen. In dit stevige, mooie boek volgt het ene avontuur het andere in sneltreinvaart op: magische avonturen, niet te spannend en hoewel fantastisch, allemaal geloofwaardig. De prachtige tekeningen (dunne zwarte lijnen, ingekleurd met waterige inkt) zijn kleine cadeautjes en lijken tussen de tekst 'gestrooid'. Verhaal en prenten vormen samen een prachtig boek dat qua fantasie en werkelijkheid helemaal bij de doelgroep past. Voor dezelfde doelgroep verschenen van deze …Lees verder

Over Joke Reijnders

Joke Reijnders (Amerongen, 27 augustus 1971) is een Nederlandse (kinderboeken)schrijfster.

Biografie

Reijnders groeide op in het dorp Amerongen. Ze zat achtereenvolgens op het Herman Jordan Lyceum in Zeist en op het Revius Lyceum in Doorn. Ze studeerde mediëvistiek aan de Universiteit Utrecht. Na haar studie werkte ze een aantal jaren als freelance journalist.

Boeken

Jeugdliteratuur

  • Problemen op de palts (Delubas, 2008)
  • Het spook van Vechtvliet (Delubas, 2008)
  • Mees en de meermin (Delubas, 2008)
  • Prinses gezocht (Delubas, 2008)
  • Drakenbloed en kamillethee (Leopold, 2008)
  • Een moordplan (Delubas, 2009)
  • Heksenbloed en drakengoud (Leopold, 2009)
  • Net een vis (Delubas, 2010)
  • Kasteel in de mist (Leopold, 2010)
  • Lees verder op Wikipedia