Boek
Engels

The hitchhiker's guide to the galaxy

Douglas Adams (auteur), Russell T. Davies (inleider)
Vijf romans over een sterveling, die bij de vernietiging van de aarde gered wordt door een bewoner van een andere planeet
Titel
The hitchhiker's guide to the galaxy
Auteur
Douglas Adams
Inleider
Russell T. Davies
Taal
Engels
Uitgever
London: Pan, 2009
180, [28] p. : ill.
ISBN
9780330508537 (paperback)

Besprekingen

Bundel met vijf delen van de beroemde, klassieke sf-serie, waarin een sterveling vlak voor de vernietiging van de aarde door een bewoner van een andere planeet wordt gered en met hem de meest bizarre avonturen in ruimte en tijd beleeft, waarbij diens transgalactisch liftershandboek een grote steun is. Uiteindelijk keren ze weer op de aarde terug om, zoekend naar Gods bedoeling van dit armageddon, een herhaling te voorkomen. Een schitterende sf-parodie, geestig, vol ironie, spitsvondigheden en woordspelingen. Een meesterlijk epos. Voor de vele fans een waardevolle herdruk, 1e druk van deze 'trilogy of five' dateert uit 1995. Een korte novelle van tien pagina's ('Young Zaphod plays it safe') is toegevoegd aan de reeks. Met meer bonusmateriaal en 'Some unhelpful remarks from the author (1952-2001).

Over Douglas Adams

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Michael Hughes

Douglas Noël Adams (Cambridge (Engeland), 11 maart 1952 – Santa Barbara (Californië), 11 mei 2001) was een Engels schrijver van sciencefictionboeken.

Levensloop

Adams werd geboren in Cambridge als zoon van Christopher Adams en Janet Douglas. Hij ging in Essex naar school (Brentwood Prep school) en studeerde in Cambridge op St. John's College, waar hij zonder succes bij de bekende studententheatergroep Footlights, broedplaats van televisietalent, probeerde te komen. Hij heeft een groot aantal banen gehad, waaronder ziekenhuisbode, schoonmaker, lijfwacht, radioproducent en scriptredacteur van Doctor Who Ook heeft hij met Graham Chapman van Monty Python samengewerkt en wordt hij in de credits van een van de afleveringen daarvan vermeld.

Hij is het bekendst geworden door zijn hoorspel en boek The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (HHGTTG), in het Nederlands uitgebracht als Het Transgalactisch LiftershandboekLees verder op Wikipedia