Boek
Nederlands

Zilveren vleugels

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Sophie Kuiper (vertaler)
+1
Zilveren vleugels
×
Zilveren vleugels Zilveren vleugels

Zilveren vleugels

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Sophie Kuiper (vertaler)
In de reeks:
Een rijke onderneemster, die haar miljoenenbedrijf dreigt te verliezen, neemt wraak op degenen die haar dwarszitten.
Onderwerp
Faye (personage)
Titel
Zilveren vleugels
Auteur
Camilla Läckberg
Vertaler
Elina Van der Heijden Sophie Kuiper
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Vingar av silver
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2020
334 p.
Aantekening
Vervolg op: Gouden kooi
ISBN
9789044354447 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Met ‘Zilveren vleugels’ heeft de Zweedse Camilla Läckberg (1974) weer haar visitekaartje afgegeven waar het gaat om goede thrillers. Faye is een uiterst succesvolle zakenvrouw met haar cosmeticabedrijf Revenge. Jack, haar ex-man, lijkt veilig levenslang opgeborgen te zijn in de gevangenis, waar hij een straf uitzit vanwege de moord op zijn dochtertje Julienne. Faye is een puissant rijke onderneemster, wiens leven bestaat uit champagne, etentjes, dure merkkleding, chique hotels en onenightstands. Net als ze een gepassioneerde relatie krijgt met ene David, blijkt dat er iemand in hoog tempo aandelen in Revenge opkoopt, waarbij Faye het risico loopt haar miljoenenbedrijf te verliezen. In korte hoofdstukjes wordt teruggeblikt op Faye’s verleden, waarbij het dorp Fjällbacka weer een rol speelt. Langzaam maar zeker wordt duidelijk wie David eigenlijk is en hoe Faye zich wreekt op degenen die haar dwarszitten, zowel in haar kinderjaren als nu. Niets is wat het lijkt. ‘Zilveren vleugels’ is e…Lees verder

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019) ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenwachter (2011) ISBN 9789049804831
  • 2008: Sjöjungfrun - Zeemeermin (2009) ISBN 9789041416797
  • 2007: Tyskungen - Oorlogskind (2009) I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties