Moonflower murders

Anthony Horowitz (auteur)

Moonflower murders

In de reeks:
Genre:
Voormalige uitgever Susan Ryeland gaat in een hotel en in een door haar uitgegeven vintage detectiveroman op zoek naar de oplossing van de verdwijning van een vrouw en een jaren geleden gepleegde moord.
Titel
Moonflower murders
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Engels
Uitgever
London: Century, 2020
357 p.
ISBN
9781529124354 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Tweede detectiveverhaal met Susan Ryeland in de hoofdrol. Susan, sinds de dood van haar detectiveschrijver Alan Conway in ‘Magpie Murders’* geen uitgever meer, runt nu met haar Griekse vriend een hotel op Kreta. Een Engels echtpaar dat in Engeland ook een hotel heeft, vraagt haar hulp. Hun dochter Cecily is verdwenen. Jaren terug werd er een moord gepleegd in hun hotel, een van de employees bleek de dader. Cecily is nu echter na het lezen van een van Alan Conway’s detectiveverhalen (dat in hun hotel speelt) tot de conclusie gekomen dat iemand anders de moordenaar is. Kort na die ontdekking is ze verdwenen. Susan vertrekt naar Engeland en gaat in het hotel op onderzoek uit. Op zoek naar aanwijzingen herleest ze ook Conway’s vintage detectiveverhaal, dat in zijn geheel (ruim 200 bladzijdes) in dit verhaal is opgenomen. Uiteindelijk leidt dit haar naar de oplossing. Vlot geschreven, boeiende puzzeldetective met, net als in ‘Magpie Murders’, een boek in een boek en een plot in een plot. H…Lees verder

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis werd verfilmd onder de titel Just Ask for Dia…Lees verder op Wikipedia